lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tulppaaneita tulvillaan

Rakastan kynttilöitä, varsinkin syksyisin ja talvisin. Niinpä meiltä löytyykin aika paljon erilaisia kynttilänjalkoja. Vaan se ei tarkoita etteikö lisääkin mahtuisi.

Metsästin Kierrätyskeskuksen poistohyllystä (kaikki tavarat -50 %) viime viikolla nättejä mukeja yrttien istutusta varten. Mukien sijaan sieltä löytyi aarre kallis, verraton. Messinkinen viisihaarainen kynttilänjalka maksoi alennettuna 12,50 €. Kuvitelkaa! Raahasin sen into piukeana kassalle ja sitten olkalaukussa kotiin. Olin muuten venäyttää niskani siinä olkalaukkuvaiheessa, vitsi että tuo kynttilänjalka painaa paljon. :)

 Iso-Roban Fidasta puolestaan löytyi kaksi tulppaaninmuotoista tuikkujalkaa, 80 senttiä kappale. Niiden alkuperäisväri oli epämääräinen kerros likaisen tummanvihreää maalia, jonka alta pilkotti messinginvärinen metalli, mutta kaivoin kaapista valkoista maalia jota meillä on oviremontin jäljiltä ja sudin tummanvihreät värit piiloon. Ja kukinnot ovat huurrettua maitolasia. Unohdin tietenkin diy-fiiliksissäni ottaa "ennen"-kuvan, vaikka tarkoitus oli, mutta ehkä osaatte kuvitella jotain sinne päin?

 Fidassa on paljon ihan edukasta kamaa, mm. kengät ja vaatteet ovat yleensä halvempia kuin esimerkiksi UFFilla. Osa tavaroista kuitenkin ylittää mun kipurajan. Suostun yleensä maksamaan Sorsakosken aterimista maksimissaan euron kappaleelta, koska niitä löytyy niin monilta kirppiksiltä aika halvalla. Fidalla niiden kappalehinta on 1,80 senttiä. Sinne jäivät, odottamaan jotakuta muuta ostajaa. Niitä oli Iso-Roballa aika paljon, joten ilmeisesti moni muukin on päätynyt samaan lopputulokseen.
Hietalahdesta löytyi uusin epävirallisen "Helsingin paskin kirppari" -tittelin kantaja (bubblin' under: Hakiwex Itäkeskuksen liepeillä). Hietsumarket Salven vieressä oli ainakin tällä kierroksella jättipettymys. Puolet pöydistä käy pelkkää uuden tavaran kauppaa, loput ovat täynnä melko likaista tavaraa yleensä älyttömin hinnoin. Tästä poikkeuksena kirjat, jotka maksavat ihan yhtä paljon kuin millä tahansa muullakin stadin itsepalvelukirppiksistä. Musta pelkkää uutta tavaraa myyvät pöydät eivät kuulu kirppiksille. Olkoonkin, että joku pienyrittäjä voi hyötyä niistä, mikä sinänsä on positiivinen asia, mutta silti kirppis ei ole mun mielestä sille oikea foorumi.

Mut oikeasti, miksi joillain kirppiksillä niin moni myyjä tuntuu tuovan pöytäänsä pölyisiä, likaisia astioita tai likaisia vaatteita? Eikö kenen tahansa järki sano, että puhtaina ne kamat saisi helpommin kaupaksi?

2 kommenttia:

  1. Oi mahtava mitä löytöjä! Noista tulppaani-jaloista tuli aivan ihanat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Minäkin olen tyytyväinen niiden nykyiseen valkoiseen olomuotoon. Odotan jo niin sikana muuttoa uuteen kotiin, jossa on erillinen ruokasali. Tulee viimein kunnon käyttöä pöytäliinoille ja kynttilöille!

    VastaaPoista