sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ruusu-unelma

Perjantain kirbekierroksella tuli vastaan yhtä sun toista, joka kelpaisi Paskat kirppislöydöt -blogiin. Vai mitä sanotte esimerkiksi tyhjistä pilttipurkeista, 2 e/kpl? Dom-itsepalvelukirppiksellä oli kaksi kiinnostavaa kynttilänjalkaa, joita en kuitenkaan voinut ostaa, sillä myyjä ei ollut kiinnittänyt niihin hintaa eikä kassa voinut näin ollen niitä tietenkään kenellekään myydä. Pelastusarmeijan kirppikseltä tarttui kuitenkin mukaan joitakin Sorsakosken aterimia sopuhintaan.

Ja siionilaiskirppiksellä odottikin sitten se todellinen löytö.

Käsinkirjailtu ruusuliina oli varustettu 25 euron hintalapulla. Sieppasin sen syliini äkkiä, ettei kukaan vain ehtisi edelleni (siitä huolimatta, että kirbellä oli lisäkseni vain kaksi miestä, joista toinen selaili kaikessa rauhassa kirjahyllyä ja toinen katseli farkkuja). Vanhempi myyjätärrouva tuli juttelemaan kanssani ja mainitsi ohimennen, että "mulla on sellaiset lautasliinat sulle ton liinan kanssa". Liinavaatehyllystä löytyikin 8 kpl palttinaisia, ristipistoin kirjailtuja lautasliinoja. "Saat koko setin 20 eurolla", myyjätärrouva jatkoi ja hyvä etten hypännyt syleilemään sitä myyjää samantien.

Hyllystä löytyi myös kaunis ruohonvihreä pöytäliina sekä valkoinen puuvillasatiininen pöytäliina, jossa oli pieni kahvitahra. Rouva neuvoi, miten sen saa liinasta pois, "kostutat sen ja paperitupon ja töpöttelet kloriittia nurjalle puolelle", ja niin teinkin heti kotiin päästyäni. Lisäksi ostin sinapinkeltaisen kaitaliinan, joka oli niin ystäväni näköinen, etten voinut jättää sitä hyllyyn.

Ikkunasta löytyi vielä neljä köyhän miehen hopeista lautasliinamansettia. Lisäksi poimin säläkorista kaksi klassisen mallista puukahvaista viinipullonavaajaa lahjapulloihin kiinnitettäväksi ja mukihyllystä liikuttavan Nalle Puh -mukin työpäivieni iloksi. Lopulta sain koko setin, eli 3 pöytäliinaa, 8 lautasliinaa, 2 korkkiruuvia, 4 mansettia, 1 kaitaliinan ja 1 mukin yhteensä 38 eurolla. Myyjätärrouva toivotti vielä siunattua viikonloppua lähtiäisiksi.

Tarvitseeko sanoakaan, että olen ihan autuuksissani tuosta ruusuliinasetistä? Käyn liinavaatekaapilla jatkuvasti hypistelemässä ja silittelemässä sitä. :) Se sopii tulevan kodin ruokasaliin ihanasti. <3

Meidän nykyisestä kodista oli tänään ensimmäinen näyttö ja porukkaa oli kuulemma käynyt ihan kivasti. Haikeaa on luopua tästä asunnosta, joka on alusta lähtien tuntunut niin omalta, mutta toisaalta on myös ihanaa päästä sisustamaan sitä uutta ja isompaa. :)

Ruusuista viikon alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti