perjantai 20. huhtikuuta 2012

Lehmätuoli

Löysin taannoin Hietalahden kierrätyskeskuksen aulasta tuolin, joka kiinnitti heti huomioni. Meillä kotona oli tuollainen vihreänä, kun olin lapsi. Kyseessä siis on Olli Mannermaan 1970-luvulla suunnittelema Teho-työtuoli, joka oli täysin kunnossa, joskin hirveän värinen ja hiukan tahraantunutkin.

Ja selkänojaan oli kiinnitetty lappu "Ilmainen"! No, tuolihan lähti heti mukaan ja sai kotona uuden, lehmäkuvioisen verhoilun. Arvatkaapa paljonko huomiota saa osakseen julkisissa liikennevälineissä, kun mukana on oma tuoli? Olen kokeillut tätä autottomana ihmisenä muutamankin kerran ja kanssamatkustajat sekä kuljettajat tuntuvat järjestään huomauttelevan leppoisasti, että "et sitten luota ratikan istumapaikkoihin". :)

 Tuolin verhoilu oli varsin yksinkertaista. Ruuvasin selkänojan ja istuinosan irti, piirsin niistä kaavat, ompelin ompelukoneella oikean kokoiset päälliset, pujotin ne paikalleen ja ompelin selkänojan pujotusaukon kiinni. Istuinosan alapuolella tikkasin päällisen käsin kiinni vanhaan päällysteeseen, sillä en omista niittipyssyä.

Syy, miksi tuolin sai mukaansa ilmaiseksi, lienee sen jaloissa. Nykysäädösten mukaan myytävissä työtuoleissa kun tulee olla viisi jalkaa turvallisuussyistä, jottei tuoli pääse kaatumaan vahingossa. Vaan aika paljon saa keikkua ennen kuin tuon nelijalkaisenkaan saa nurin. Minä en saanut sitä yrityksellä edes keinahtamaan.

Tuo tuolin takana oleva verho on Vallilan Pengerkatu-kuosia. Tykkään noista Vallilan verhoista kamalasti, vaikka jos minun nyt pitäisi ostaa alkoviin uudet verhot, hankkisin varmaan Finlaysonin Töölö-kuosia ihan jo kotiseuturakkaudenkin takia. Arvoimme Tutkijan kanssa pitkään Pengerkadun ja Bulevardin välillä ja päädyimme viimein edelliseen, koska sen kuosi asettui verhoon nätimmin kuin hitusen korkeampi Bulevardi. Tutkijan työtoveri muuten asuu siinä Bulevardi-kuosissa kuvatussa talossa, varmasti ihana koti. :) Minä olisin pitänyt myös Jaffa-verhoista, mutta Tutkijaa ne eivät miellyttäneet.

Huomenna muuten Pasilan Kääntöpöydällä myydään lavakauluksia ja viljelysäkkejä kaupunkiviljelijöille. Minä aion pyytää taloyhtiön hallitukselta luvan kasvattaa sisäpihalla jotain pientä, josta voi olla iloa myös naapureille. Töölössä kun ei parvekkeitakaan juuri ole, ainakaan meillä.

3 kommenttia:

 1. Hei,

  huomasin vasta, että olet linkittänyt blogimme täällä "kivoja blogeja"-otsikon alle. Kiitos! :) Laitan sun linkin myös meidän blogiin.

  Myös sulla on tosi kiva blogi! Minä (olen se vaimo-osapuoli blogin ylläpitäjistä) myös kierrän kirppareilla ahkerasti ja innostun kierrätyksestä ja tuunauksesta.

  Toivottavasti taloyhtiön hallitus ei keksi mitään kapuloita rattaisiin, ja saisit laarin pihaanne. Ties kuinka siitä innostutaan naapurustossa! Jos taloyhtiössä jostain syystä nihkeillään, niin sitten vaan pitää miettiä, minne muualle voisi laarin pykätä.

  Mekin käytiin tänään Kääntöpöydällä, ja leikkipuistoon suunnittelemani säkkiviljelmä muuttui nikkarointi-intoisen puolisoni toimesta sutjakkaan laariprojektiksi. :)

  Kurkitaan puolin ja toisin, tsemppiä viljelyprojektiin!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Kiitos kommentista ja linkityksestä! Jos taloyhtiö ei anna lupaa laarille, niin sitten nousee varmaan sissiviljelmä Keskuspuistoon tai vastaavaa. Mulla on myös jo auringonkukkia itämässä sissitarkoituksia varten. :)

  Mäkin mietin oman laarin nikkarointia jätelaudasta tms. lavakauluksen sijaan. Nimittäin, jos laarissa on pohja, on sen siirtely tarvittaessa helpompaa ja taloyhtiökin voi olla suosiollisempi jos en lataa multakasaa suoraan pihalle. Olen puutöissä aivan käsi, mutta eiköhän neljä seinää ja pohja ole sentään projekteja helpoimmasta päästä... Tai sitten ruinaan valmiin puulaatikon jostain Alkosta tms. jos yhteistyö vasaran kanssa ei mene niin kuin Strömsössä. :) Teidän leikkipuistoprojektia tulen ihan varmasti seuraamaan suurella mielenkiinnolla, tsemppiä siihenkin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, julkisissa kulkuneuvoissa liikkuminen tuolin yms. kierrätyskeskuksesta löydetyn aarteen kanssa herättää huomiota :D

  VastaaPoista