maanantai 23. huhtikuuta 2012

Lasilöytö

Riihimäen lasin Kotilasi-sarja herättää monessa nostalgisia väristyksiä. Niin myös minussa. Pienenä mökillä join Hertta- ja Domina-sarjan juomalaseista mehua ja erityisesti Hertoista tykkäsin. Niinpä, kun taannoin löysin Vallilan Jade-kirppikseltä kuusi priimakuntoista Domina-lasia yhteensä neljällä eurolla, en kauan miettinyt. Niiden seuraksi olen ostanut Kierrätyskeskuksesta kuusi Assi-lasia 50 sentillä kappale.

Assit kuvassa vasemmalla, Dominat oikealla. Pienenä tuo Dominan kuvio muistutti mielestäni sateenkaarta. Tällä hetkellä nämä juomalasit majailevat keittiön yläkaapissa Tutkijan silmiltä piilossa. Meillä nimittäin oli melko paljon juomalaseja kaapeissa jo ennen kuin bongasin nämä... :)

Kotilasi-sarja on tukevatekoista, kestävää käyttötavaraa, josta ei kirppiksillä kannata paljon pyytää/maksaa. Myös Huutonetissä näkee näitä usein, mutta sellaisin hinnoin, joita ainakaan minä en näistä maksaisi, oli Riihimäkeä tai ei. Jos Kotilasien historia kiinnostaa, kannattaa lukea myös 70-luvulta, päivää! -blogin postaus aiheesta.


Ulkona on ihan kevät. Teimme eilen pitkän kävelyn merenrannalla. Vastaan tuli ihmisiä ilman takkia, jotkut jopa teepaidoissa. Mestaritallin takana koriskentällä pelaajat olivat sortseissa ja hihattomissa paidoissa. Ilmassa lenteli sitruunaperhosia, valkoposkihanhet ja merilokit kärkkyivät jäätelökioskin asiakkaiden tötteröitä. Lintuharrastajakaveri oli nähnyt jo ensimmäisen pääskysenkin.

Ja suloiset, herkät sinivuokot kukkivat.

4 kommenttia:

 1. Kauniita laseja! Ja oi, ihanat sinivuokot!

  VastaaPoista
 2. Hämmentyneenä eilen seurasin vierestä shortseissa viilettävää nuortamiestä sandaaleissaan... mutta olihan eilen ihana ilma. Ei tänäänkään paha.

  Oliko nuo lasit niitä, joissa oli sulatejuustoa tai jotain sellaista joskus lapsuudessa?

  VastaaPoista
 3. Riitta Sinikka: Sinivuokot ovat minusta yksi parhaita asioita keväässä. Niiden väri ja heleys on vaan jotakin niin käsittämättömän kaunista.

  Mervi: Ne sulatejuustolasit ovat tosiaan myös Riihimäen Kotilasi-sarjaa, niiden nimi on Viola. Niitä on valmistettu samalla nimellä ainakin neljää erilaista, joista jokin taitaa olla myös Nuutajärven valmistama. Joskus väitetään, että Viola-lasit ovat Kaj Franckin suunnittelemia ja siksi niistä saatetaan pyytää aika hurjia hintoja. Franckin ne eivät kuulemma kuitenkaan ole, vaikka yksi Viola-lasin tyypeistä muistuttaakin tosi paljon Kartiota.

  Myös Turun sinappia on myyty lasissa.

  VastaaPoista
 4. Vaikka kirjoituksesi on jo reilun vuoden takainen, en malta olla postaamatta. Löysin eilen Kangasalta eräältä kirppikseltä Domina-lasin korkeampaa versiota 7 kappaletta. Eli se on ei-pinottava, pohjan reuna hiukan pyöristetty. Ja hintaa niillä kaikilla yhteensä 1.50€. Hiukan tuli kiire lappaa ne kaikki ostoskoriin... Dominasta on olemassa vielä sellainenkin malli, jossa on jalka, mitään pitkää vartta siinä ei tosin ole, vaan pieni matala jalkaosa vain. Dominan lasimassa on hyvää ja kestävää. Monien muiden sen aikalaisten lasien reunat ovat rosoontuneita.

  VastaaPoista