sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kesäkurpitsa-fetapasta

Talven kunniaksi hiven hiilaritankkausta. Valkkaa rinnalle hyvä viini tai nauti lasillinen Päijänteen kirkasta (tai mistä vesistöstä nyt ikinä taloutenne juomavesi pumpataankaan).

Nippu spagettia, niin että siitä riittää kahdelle

pari rkl oliiviöljyä
2 pientä kesäkurpitsaa (Anton & Antonista saa sellaisia sormenpaksuisia luomuja)
2 valkosipulinkynttä
reipas kourallinen vihreitä papuja pakasteesta
kourallinen pakasteherneitä
puoli purkkia fetakuutioita
ripaus timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria myllystä

loraus valkoista tryffeliöljyä
palanen parmesaania

Pistä spagetit kiehumaan. Keittovesi saa olla reilusti suolattua niin, että se muistuttaa melkein merivettä. Keitä spagetit al denteksi.

Spagetin kiehuessa pilko kesäkurpitsat ja murskaa valkosipulit, pyörittele niitä pannulla lorauksessa oliiviöljyä. Heitä pavut ja herneet sekaan, kypsentele jokunen minuutti ja mausta yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Laita levy pois päältä ja sekoita fetakuutiot kasvisten joukkoon. Älä jätä pannua kuumalle levylle niin, että fetakuutiot ehtivät sulaa.

Valuta pastasta keitinvesi pois lävikössä ja annostele spagetti kahdelle (syvälle) lautaselle. Sekoita loraus valkoista tryffeliöljyä kummallakin lautasella pastan sekaan, lisää sitten kasvis-fetasekoitus ja raasta pinnalle parmesanista lastuja. Myös musta tryffeliöljy käy, mutta valkoisessa on voimakkaampi maku.

Sytytä kynttilät. Nauti. Naura ruokaseurasi kanssa, anna romantiikan räiskähdellä, tai nosta jalat vastapäiselle tuolille, jos kukaan ei ole näkemässä.

2 kommenttia:

  1. Tuo kuulostaa aivan minun suuni mukaiselta annokselta. Täytyypä kokeilla. Mukavaa joulukuun alkua!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, herkkua oli! Samoin sinne mukava joulukuuta!

    VastaaPoista