maanantai 3. joulukuuta 2012

Koska meillä on joulu?

Taas koittaa yksi aika vuodesta, jolloin olen monen mielestä varmasti huono ja tyhmä bloggaaja, koska en jaksa innostua katalogeista, valosarjoista, korttiaskartelusta.

Olen nimittäin niin antijouluvalmisteluihminen kuin olla voi. Tykkään kyllä joulusta, mutta en siihen valmistautumisesta, tykkään perheen kanssa yhdessäolosta ja rauhoittumisesta, mutta en häslingistä, katalogeista ja kaupallisesta tauhkasta. Joululahjoja neulon ja väsään toki paketteja varten jo syksystä alkaen, mutta varsinaiset joulukoristelut ja muut meillä hoidetaan vasta jouluna. Silloinkaan omaan kotiin ei tule mitään koristuksia, vaan kaikki tehdään anoppilassa. Koristukset ja valosarjat muilla ovat usein ihan kivoja, mutta omassa kodissa ne jostain syystä tuntuvat vain turhalta krääsältä.


Alan kuunnella jouluradiota suunnilleen 18.12. paikkeilla (hymyillen hulvattomille sanoituksille, kuten sille biisille missä lauletaan jotain että "talven keskeltä tuoksahtaa", tsih). Vältän kauppoja marraskuun puolivälistä alkaen, koska ryysis ja tingelitangeli käyvät hermoilleni. Piparitalo leivotaan 23.12. ja syödään tapaninpäivänä, eli kauan se ei ehdi koristeena komeilla. Kuusi haetaan aatonaattona ja koristellaan vasta aattona. Minikuusi minulla on ollut viimeksi kymmenvuotiaana. Joulukukkia en ole hankkinut ikinä, koska aikanaan extrasin kukkakaupassa ja sain joulutähdistä, sypresseistä ja amarylliksistä yliannostuksen. Hyasinteille olen allerginen.

Meillä ei ole jouluverhoja, joulumattoja, joulukranssia, jouluvaloja eikä joulupöytäliinoja. Kynttilöitä poltan muutenkin läpi koko pimeän vuodenajan, joten nekään eivät liity meillä erityisesti jouluun. Partiolaisten joulukalenterin ostan joka vuosi ja siitäkin unohdan usein avata puolet luukuista ajallaan. Joulukorteista askartelen ja lähetän vain ne pakolliset muutamille tuttavapariskunnille, muut sukulaiset ja ystävät saavat omat korttinsa tammikuussa, jolloin matkailen perinteisesti. Teen suurimman osan joululahjoista itse, harrastan pehmeitä paketteja, pyrin mahdollisimman vähän ympäristöä kuluttavaan jouluun.

Tänä vuonna ajattelin tosin tehdä korttien suhteen poikkeuksen. Pakollinen joulu -blogi nimittäin antoi niin hyvän idean, että se on pakko toteuttaa. (Kumpikin edeltävä linkki heittää aikuissisältö-disclaimerin. Se johtuu tuossa blogissa 29.11. julkaistusta postauksesta, jossa on yksi aikuishenkinen kuva. Muut postaukset ovat tähän mennessä olleet ei-disclaimeria vaativia, joten riskit voi huoletta hyväksyä ja skipata tuon yhden postauksen, ellei halua sitä nähdä). Tuo blogi on muutenkin ainakin tästä tylleröstä ihan mielettömän hupaisa, tarjoaa erilaisia näkökulmia joulun odotukseen. :)

Luen silti ihan kiinnostuneena teidän muiden joulupostauksia. Voin nauttia kuvista, joita postaatte koristeista teidän kodeissanne. Nautin siitä, että muut nauttivat joulun odotuksesta jo nyt. Minä tulen perässä sitten, kun kalenterista on avattu noin 18 luukkua.

4 kommenttia:

 1. Minä olen kyllä normaalisti ihan toisen äärilaidan ihminen, mutta nyt tänä vuonna on joku jumi, suorastaan huolestuttaa! :)

  Blogissani on sinulle tunnustus (http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/12/tunnustus.html), samalla voi myös osallistua arvontaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta! :) Mä taas olen tänä vuonna tehnyt enemmän kuin koskaan, koska askartelin _oikeasti_ ne Ikea-kortit. Erilaista joulupostia... :D

  VastaaPoista
 3. Joulu on niin ruman värinenkin yleensä. Ei hotsita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä ja kommentista! :) Mun joulu on koristeiden, joulutekstiilien ja muun tauhkan puutteessa ihan vaan kynttilänvalon värinen ja siitä kyllä tykkään. Tykkään kynttilöistä sekä kotona että aattona Hietaniemen hautausmaalla, kun me käydään perinteisesti kävelyllä koko perheen voimin ennen ruokaa ja viemässä kynttilät sukulaisten haudoille. Pimeässä ne sadat ja tuhannet haudoilla tuikkivat liekit ovat ihan mielettömän kauniin näköisiä.

   Poista