perjantai 24. elokuuta 2012

Löytöjä – fynd

Hotelli Scandic Continental kirppisteli Taiteiden yössä. Minun mukaani tarttui sieltä kuudella eurolla varsinainen satsi ihania, patinoituneita metalliastioita. Myynnissä oli myös kaikenlaisia laseja pilkkahinnoin sekä vanhoja huonekalukaunottaria, jotka myytiin huutokauppamenetelmällä. Ne huonekalut, joita ei saatu kaupaksi tai joista tuli liian alhaisia tarjouksia, tulevat kuulemma nettiin myyntiin myöhemmin.

 Siinä on tähtikuvioista tuikkukippoa, isompaa ja pienempää jalallista metalliskoolia, ovaalinmuotoinen vati ja ennen kaikkea kuusi ihanasti patinoitunutta kaksikahvaista astiaa. Ne on alun perin tarkoitettu sokeripalojen tarjoiluun, minä ajattelin ne nähdessäni pannacottaa. Tai mitä tahansa muutakin jälkiruokaa.

Ne ovat juuri oikean kokoisia ja näköisiä. A vot, kun keittiöremppa valmistuu, niin ostan taas kukkia, katan saarnipöydällemme tunnelmallisen liinan, sytytän kynttilät tuikkukippoihin, valmistan ovaalivadille alkuruoan, sokeriastioihin jälkiruoan ja jalallisesta pikku skoolista tarjoan suklaakonvehteja kahvin kanssa, vähän niin kuin Elitessä tehdään.

Mainitsinko keittiöremontin? Alan ammattilaiset ovat tehneet hyvää työtä, mutta itse alan olla kyllästynyt jääkaapittomaan ja muutenkin keittiöttömään elämään. Kirjastohuone on täynnä muuttolaatikoita, koska keittiön yläkaappeihin ei saa laittaa mitään ennen kuin sähkömies on hoitanut hommansa loppuun. Ja arvaattekos, mitä ne muuttolaatikot sisältävät? Tattadaa, kaikki astiamme.

Mutta kestän kaiken, koska keittiöstä tulee ihana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti