maanantai 22. lokakuuta 2012

Ystävät kylässä

Syksyinen viikonloppu vapaana. Mikä ihana tekosyy leipaista piirakkaa, juustokakkua ja quicheita (näistä ei jäänyt kuvia...), tekaista salaatti, pistää skumpat viilenemään, sytyttää kynttilät ja kutsua ystävät kylään.Vietnamilaiset hedelmäsipsit ja lootuksensiemenet ovat ihan hemmetin addiktoivia.

Dagen efterinä puoli keittiötä pursuilee skumppa- ja martinilaseja. Kone hoitaa lautaset ja aterimet, loppujen astioiden tiskaaminen käsin ei harmita, koska ilta on ollut niin kiva.

Syksyyn sopivat myös mukavat ja päheät kotitossut. Käykääpä tsekkaamassa Modernin mummolan Collégien-arvonta. Myös Susanna, jonka bambutiskirättejä meidänkin taloudesta löytyy, arpoo työhuoneensa antimia.

3 kommenttia:

 1. Syksy on kyllä nostanut leivontaintoa täälläkin! Viikonlopun saldosi kuulostaa kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Vietnamilaiset hedelmäsipsit ja lootuksensiemenet -kerro lisää! Herahti vesi kielelle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynnistä ja kommenteista!

  Vietnamilaiset hedelmäsipsit ovat siis kuivatuista hedelmistä tehtyjä sipsin kaltaisia raksuja, jotka eivät sisällä lisättyä suolaa eikä kauheasti rasvaa. Meillä on just nyt näitä: http://www.alibaba.com/product-tp/128309773/Mixed_Fruit_Chips.html, sekoituksessa on pitahayaa, banaania ja intianleipäpuuta. Pitahayasipsit ovat suosikkejani.

  Lootuksensiemenet ovat kuorittuina ostettuja, aika pähkinämäisiä, maku muistuttaa ehkä etäisesti vesikastanjaa. Mä olen pähkinöille allerginen, mutta näitä pystyn syömään. Olen tuonut nämä nimenomaiset siemenet Vietnamista, mutta Suomessa kannattaa kysellä etnisistä kaupoista. Esim. Hakaniemessä Vii Voan on aika hyvä.

  VastaaPoista