tiistai 9. lokakuuta 2012

Keittiöprosessi

Blogeissa on viime aikoina ollut kuvia keittiöistä. Meiltä puuttuu keittiöstä vielä jonkinlainen baaripöytä (kun juuri mikään ei mahdu...) dyykattujen tuolien kaveriksi sekä jalkalistat, joten en esittele vielä koko keittiötämme. Mutta sen sijaan vilautan ihan vähän.


Meillä meni tosiaan koko keittiö uusiksi. Ensimmäisenä päivänä uudessa asunnossa revimme vanhat keittiönkaapit, tasot ja lattiat irti. Alla kuva keittiöstä alkuperäisasussaan ennen asunnon ostoa, pyyhkeet, rätit ja pesuaineet eivät tulleet keittiön mukana, vaan kuva on edellisen omistajan ajoilta.


Värimaailma ja etenkään lattia eivät oikein tuntuneet omilta :) joten revimme kaiken vanhan irti ja tilasimme uutta. Jo lattian värin ja materiaalin vaihtuminen ruskeasta linoleumista valkolakattuun tammilaminaattiin vaikutti huomattavasti keittiön valoisuuteen. Keittiössä meillä on laminaatti kestävyyssyistä, muissa huoneissa valkolakattu tammiparketti. Keittiön kaapit ja tasot tilasimme Ikeasta, korkeakiiltoista valkoista, integroidut kodinkoneet ja tammitasot. Vanha hella säästettiin.


Laattojen kanssa tulikin sitten murheita ja huolia. Tilasimme K-Raudasta vedenvihreää käsintehtyä espanjalaista lasilaattaa, joka näkyy tuossa ekassa kuvassa. Seinät ovat ihanat, mutta laatan läpi ei pysty poraamaan yhtään mitään, ei sitten millään välineillä. Laattoja ei myöskään saatu leikattua asentajien normaalivälineillä, eikä astetta stydimmillä timanttileikkureilla. Lopulta ne vietiin leikattavaksi hautakiviveistämöön.

Keittiöremontti venähti parista viikosta parin kuukauden mittaiseksi juurikin noiden laattaongelmien takia. Palvelussa sen sijaan ei ollut valittamista, tilasimme Ikean sopimuskumppanifirman tekemään työt ja ne hoituivat hyvin. Sen sijaan, jos ikinä enää ostan mistään mitään laattoja, pakotan firman kertomaan, onko niitä mahdollista työstää normaalisti. Onneksi emme yrittäneet sentään kaakeloida seiniä itse.

Lopulta keittiöstä tuli aika lailla juuri sellainen kuin halusinkin. Se on valoisa, näppärä ja värimaailma on omanlaiseni. Vielä kun oppisi sellaiseksi kodinhengettäreksi, että siellä tulisi vähän puuhailtuakin. :)

2 kommenttia:

  1. On muuten ihan älyttömän RAIKKAAN näköinen tuo laatta - olkoonkin, että sen kans on ollut "hieman" probleemia :) Siis todella kaunis. Ja tosiaan, lattia on kirkastanut huoneen... Innolla odotan postausta koko köökistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lopputulos todellakin on palkitseva, mutta välillä alkoi tuntua jo epätoivoiselta, kun ei ollut ihan selvää, että joudummeko repimään kaikki laatat irti, tekemään reklamaation rautakauppaan ja aloittamaan kokonaan alusta jollain muulla laatalla...

    Samoin liesituulettimen kiinnitys näytti aluksi mahdottomalta, koska laatan läpi ei voi porata. Onneksi asennusfirma keksi ehdottaa, että tehdään liesituulettimen runkoon uudet kiinnitysreiät niin, että saadaan ne osumaan saumojen kohdalle seinässä. Voila!

    VastaaPoista